Novosti

Sve novosti


Objavljen novi Pravilnik o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji28.04.2017

Na osnovu člana 13. stav 4. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju ("Službene novine Federacije BiH", broj 42/10), federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donio je novi Pravilnik o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji (Službene novine FBiH br. 32/17) koji je danas (28.04.2107.g.) objavljen u Službenim novinama Federacije BiH br. 32.

Novim Pravilnikom su unaprijeđene procedure apliciranja i obrade zahtjeva za poticaje u proizvodnji te je također osigurano usklađivanje sa pravnim propisima koji su u zadnjih nekoliko godina doneseni a vežu se za proces obrade novčanih podrški. Ovim Pravilnikom, također, po prvi put se uvodi moderni sistem elektronske obrade putem softvera za obradu zahtjeva, osiguravajući veću efikasnost, sigurnost i transparentnost u trošenju javnih sredstava.

 Poljoprivrednike također obavještavamo da je u skladu sa Pravilnikom aktiviran Farmer web portal putem kojeg možete pristupiti vlastitim podacima u Registru poljoprivrednih gazdinstava te imati uvid u kompletan proces obrade zahtjeva za novčane poticaje te preuzimati sve potrebne obrasce;

www.farmerportal.ba