Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Dedić sa Svjetskom bankom

Ministar Dedić sa Svjetskom bankom o projektima u poljoprivredi i šumarstvu

Danas je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao sastanak sa direktorom Svjetske banke za BiH Emanuelom Salinasom, na kojem su razgovarali o tekućim projektima koje Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom, te o planovima i pravcima budućeg angažmana ove međunarodne organizacije u sektorima poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Posebice su razmatrane aktivnosti na Projektu razvoja sistema navodnjavanja, koji se provodi u 10 općina Federacije te efekti Projekta održivog upravljanja šumama i krajolicima. S obzirom da se oba projekta završavaju ove godine, potrebno je ubrzati određene aktivnosti kako bi se ispoštovali rokovi uz puno postignuće zacrtanih ciljeva.

Ministar Dedić je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima oba projekta te istakao  pozitivne učinke navodnjavanja na životne uslove poljoprivrednika i poljoprivrednu proizvodnju. Naglasio je također da je i Projektom održivog upravljanja šumama i krajolicima, koji uključuje izradu glavnog plana šumskih puteva, postignut napredak, što se vrlo pozitivno odrazilo na prakse održivog gospodarenja šumama u BiH.

Istaknuta je također potreba da se u narednom projektu Svjetske banke na području poljoprivrede nastavi sa razvojem sistema navodnjavanja, što je od iznimne važnosti za povećanje produktivnosti a time i konkurentnosti poljoprivrede.

Izražena je obostrana spremnost da se poduzmu mjere kako bi se navedeni projekti blagovremeno i uspješno završili te nastavila saradnja na projektima u šumarstvu, kao i općenito na području unapređenja zaštite okoliša, upravljanja prirodnim resursima i klimatskim promjenama u BiH.  

www.shirl.club
ankara escort
geri getirme buyusu
huluhub.com
isyeri hekimligi
replica watches