Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Virtualni muzej šumarstva Bosne i Hercegovine

Šumarstvo je jedno od prvih sistemski organiziranih gospodarskih djelatnosti u BiH, o čemu svjedoče mnogi pisani tragovi stariji i više od 140 godina.

U funkciji poboljšanja opće društvene svijeti o šumama i šumarstvu, građen samo na osobnom entuzijazmu prof. dr. Seada Vojnikovića, profesora Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nastao je Virtualni muzej šumarstva Bosne i Hercegovine.

Virtualni muzej šumarstva BiH je projekt profesora Vojnikovića koji u I. fazi ima za cilj pokušati očuvati samo dvodimenzionalne artefakte vezane, prije svega za šume i šumarstvo kao važnu gospodarsku granu, ali i za prirodu Bosne i Hercegovine u cjelini.
U ovom Muzeju naći ćete različita polja prikazivanja: šumarske karte i planove, šumarsko obrazovanje u BiH, uskotračne željeznice u BiH, različite publikacije o prirodi u BiH itd.

 

U budućnosti profesor Vojniković ima namjeru proširiti i poboljšati ovaj Muzej,  dopuniti kolekciju temama vezanim za lov, osobama važnim za šumarstvo i prirodu BiH, 3D fotografijama itd.

Statistika posjeta Muzeju u kratkom veremnu od pokretanja portala pokazuje veliki interes  posjetitelja  širom svijeta, od Indonezije do USA.

Pozivamo sve koji imaju određene artefakte koji bi mogli upotpuniti kolekciju ovoga Muzeja (fotografije iz prošlosti, stare dokumente, predavanja ili vježbe sa nastave, stare karte i slično), da ih pošaljete skenirane ili fotografirane na e-mail adresu: svojnikovic70@gmail.com ili ih osobno predate prof. Vojnikoviću (adresa: Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Zagrebačka 20, 71000 Sarajevo), koji bi ih vratio vlasnicima nakon skeniranja.

U nadi da će se u skoroj budućnosti formirati stvarni muzej šumarstva Bosne i Hercegovine, unaprijed zahvaljujemo svima na pomoći u formiranju zbirke i želimo ugodnu šetnju kroz Virtualni muzej šumarstva BiH.

 

 

 

Bonusal

tipobet -

tipobet giriş
dinamobet
mamat
www.shirl.club
ankara escort
geri getirme buyusu
huluhub.com
isyeri hekimligi
replica watches