Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić s predstavnicima Pomozi.ba: Izgraditi partnerske odnose između vlade i civilnog društva

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić primio je u sjedištu ministarstva predstavnike humanitarne organizacije Pomozi.ba s kojima je razgovarao o mjerama i podrškama ovog ministarstva kojima se nastoji poboljšati rad poljoprivrednih proizvođača i humanitarnih organizacija.

Elvir Karalić, osnivač Pomozi.ba humanitarne organizacije i Elvir Muslić, koordinator za područje Unsko-sanskog kantona ove organizacije, interesovali su se za ulaganja u okviru mjera ruralnog razvoja posebno u oblasti proizvodnje hrane i izgradnje potrebne infrastrukture a sve s ciljem podmirenja potreba organizacije koju predstavljaju.

Ministar Hrnjić istakao je da je ove godine Programom planirana mjera koja se tiče dijelom i humanitarnih organizacija te se kroz sufinansiranje distribucije poljoprivrednih proizvoda nastoji osigurati efikasna i ciljana pomoć onima kojima je najpotrebnija.

“U okviru Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu predvidjeli smo određeni iznos novčanih sredstava radu humanitarnih organizacija kroz mjeru ‘Sufinansiranje distribucije poljoprivrednih proizvoda javnim kuhinjama’ koji se odluče na doniranje poljoprivrednih proizvoda. Naime, ova mjera donosi više pozitivnih efekata od kojih se ističe podrška humanitarnim organizacijama kroz doniranu hranu kao i iskorištavanje hrane od nepotrebnog propadanje poljoprivrednih proizvoda koje naši proizvođači proizvedu na bh. poljima.

Cijenimo da je ovo jedan korak u izgradnji partnerskih odnosa između vlade i civilnog društva u pružanju konkretne pomoći onima koji su pogođeni ekonomskim i socijalnim izazovima” kazao je ministar Hrnjić po okončanju sastanka.

Karalić i Muslić zahvalili su ministru Hrnjiću na konkretnim mjerama kojima se nastoji poboljšati i unaprijediti rad humanitarnih organizacija i poljoprivrednih proizvođača na području FBiH.