Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić s predstavnicima poljoprivrednih udruženja: Bez blokade granica uz poziv Domu naroda da što hitnije usvoji Strategiju poljoprivrede

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sa saradnicima održao je sastanak s predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sastanku održanom u prostorijama resornog federalnog ministarstva razgovarano je o mogućnostima isplate sredstava za ostvarene proizvodnje u ovoj godini a u momentu dok Dom naroda Parlamenta  FBiH još nije usvojio Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja 2021-2027. 

Na sastanku su usvojeni zaključci kojima se nastoji deblokirati isplata sredstava i omogućiti adekvatna podrška poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima. U tom pogledu, ministar Hrnjić iskazao je opredijeljenost da potpiše naloge za  prvi kvartal za proizvodnju mlijeka te ih uputi na trezor.

Udruženja će zauzvrat pokazati solidarnost i neće blokirati granične prelaze i autoputeve te će narednih dana pratiti dešavanja u vezi s isplatom sredstava.

Treći, zajednički zaključak predstavnika poljoprivrednih udruženja i resornog ministarstva, je poziv delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da što prije usvoje Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja.