Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva produbljuje saradnju sa TIKA-om

Danas je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao sa koordinatorom TIKA-e za BiH Erdinç Işıkom o nastavku njihovog djelovanja u sektoru poljoprivrede.

Poseban naglasak u budućoj saradnji stavljen je na razvoj pčelarstva, voćarstva i stočarstva. Također, ministar Hrnjić i Işık su se usaglasili o budućim projektima koji za cilj imaju pružanje podrške mladim ljudima koji se uvode u sektor poljoprivrede te projektima u poljoprivredi koje vode žene.  

“Stavljajući naglasak na projekte koji su usmjereni na mlade i žene u poljoprivredi, njihova realizacija će također doprinijeti ispunjavanju ciljeva naše Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja 2021-2027. Nadam se da ćemo zajedničkim projektima nastaviti produbljivati našu saradnju u sektoru poljoprivrede na dobrobit mladih ljudi i svih onih koji žele ostati da žive u našim ruralnim područjima i da se bave poljoprivredom,” kazao je ministar Hrnjić.  

Ističući efikasnu provedbu razvojnih projekata diljem BiH, Ministar Hrnjić je izrazio zahvalnost TIKA-i na dugogodišnjem uspješnom djelovanju i zalaganju za razvoj Bosne i Hercegovine.