Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvodi DMS sistem

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sa saradnicima prisustvovao je prezentaciji DMS sistema koji bi u ovom ministarstvu trebao biti uspostavljen do kraja ove godine.

Tokom sastanka prezentirane su prednosti ovog sistema za elektronsko poslovanje i upravljanje dokumentima a ključnim se ističu digitalni protok predmeta i akata između pisarnice i ostalih organizacionih jedinica u okviru ministarstva te uvid u faze predmeta prije nego što isti budu obrađeni i arhivirani.

“Uvođenjem DMS sistema ministarstvo će omogućiti funkcionisanje kancelarijskog poslovanja na savremen i intuitivan način te smanjiti potrebe za fizičkom obradom dokumenata, čime će se povećati organiziranost i produktivnost u svakodnevnom poslovanju, a samim tim i efikasnost rada ministarstva”, kazao je ministar Hrnjić po okončanju sastanka.

DMS sistem omogućit će službenicima ministarstva praćenje toka jednog, odnosno skupa dokumenata kroz cijeli njegov životni ciklus, odnosno tok izvršenja kao i olakšanu pretragu i pronalazak bilo kojeg potrebnog dokumenta/predmeta u sistemu koji su prethodno arhivirani.