Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Hrnjić: Potpisani nalozi za isplate novčanih podrški za drugi kvartal 2024. godine 

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obaviještava poljoprivredne proizvođače da je ministar Kemal Hrnjić potpisao naloge za isplate novčanih podrški za poljoprivrednu proizvodnju ostvarenu u drugom kvartalu ove godine.

Očekuje se da nalozi budu unijeti u aplikaciju te posredstvom trezorske aplikacije dostavljeni Federalnom ministarstvu finansija koje će isplatiti sredstva na račune klijenata.

“Isplata novčanih podrški teče planiranom dinamikom i sa zadovoljstvom možemo konstatirati da ćemo isplatom drugog kvartala imati uredno isplaćene obaveze prema našim poljoprivrednim proizvođačima. Nastavit ćemo s radom na poboljšanju uslova u sektoru poljoprivrede s ciljem povećanja produktivnosti, osiguravanja održivog razvoja i unapređenja kvaliteta života svih naših poljoprivrednika“, kazao je ministar Hrnjić.

 “U svjetlu predstojeće jesenje sjetve, vjerujemo da će ova sredstva značajno olakšati poljoprivrednicima pripreme i realizaciju ključnih aktivnosti kao i postizanje boljih prinosa u narednom periodu”, dodao je ministar Hrnjić.