Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Dedić se sastao sa ministrom Mirjanićem

U Banjoj Luci je danas održana zajednička sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske na kojoj je, između ostalog, razmatrana informacija o realizaciji obaveza iz Reformske agende za BiH za period od 2015. do 2018. godine i pisma namjere.

Zajedničkoj sjednici prethodili su bilateralni sastanci ministara iz vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u kabinetima ministara.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Šemsudin Dedić sastao se sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevom Mirjanićem, a teme razgovora odnosile su se na pitanja uređenja vanjskotrgovinskog poslovanja i zaštite domaće proizvodnje u oblasti agrarnog sektora, ujednačavanje modela podsticaja agrarnom sektoru, sprovođenje odluke o potpunoj identifikaciji i kontroli kretanja domaćih životinja u BiH, identifikacija poljoprivrednih površina-parcela po entitetima i uređenje korita rijeke Bosne nizvodno od Modriče do Bosanskog Šamca.​