Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

U posjeti općini Sanski Most

U posjeti općini Sanski Most

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić posjetio je jučer općinu Sanski Most, kako bi obišao infrastrukturne radove na području ove općine te prisustvovao obilježavanju manifestacije „Galaja 2017“.

Ministar Dedić se sastao sa načelnikom općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem, premijerom USK Huseinom Rošićem, kao i kantonalnim i federalnim zastupnicima. Tom prilikom razgovarano je o realizaciji projekta FERP (Projekat hitnog oporavka od poplava), putem kojeg se izvode radovi na sanaciji lokalne infrastrukture, kao i Projektu navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na području ove općine. O realizaciji ovih iznimno važnih projekata za FBiH prisutne je upoznao Alojz Dunđer, direktor jedinice PIU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Delegacija je zatim obišla završne radove na lokalnoj infrastrukturi, kao i gradilište kružnog toka kojeg realizira Direkcija za ceste FBiH. Ovaj projekat, koji je od velikog značaja za sigurnost građana, bit će završen u narednih 15 dana.

Ministar Dedić je posjetio i farmu „Bajrić“ te razgovarao sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja.

„Lokalna samouprava je ona koja je najbliža građanima i najbolje razumije njihove probleme i potrebe. Iz tog razloga projekti koji se realizuju kao i oni koje planiramo zasigurno će doprinijeti stvaranju boljih uslova za život u ovoj općini“, istakao je ministar Dedić.