Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ramić i Dedić u Krajini: Osam novih projekata u Ključu i Sanskom Mostu

Ramić i Dedić u Krajini: Osam novih projekata u Ključu i Sanskom Mostu

U prostorijama općinske uprave federalni ministri Ramić i Dedić održali su danas sastanak sa načelnikom Općine Ključ Nedžadom Zukanovićem, kao i načelnikom Općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem, a razgovarano je o projektima koje Vlada Federacije BiH provodi na području ovih krajiških općina, kao i budućim projektima za potrebe građana ovih općina, kao što su rekonstrukcija puteva na dionici Ključ – Humići i dionicu Stara Velagićka cesta, koja vodi do osnovne škole u Velagićima.

Između ostalog, osigurana su sredstva za četiri projekta – izgradnja distributivnog cjevovoda za naselje Slatina-Podvidača, sistema vodosnadbijevanja za naselje Magarice, zatim izgradnju infrastrukture za otpadne vode za naselje Lolin Sokak i izgradnju pomoćnog igrališta sa umjetnom travom za NK Podgrmeč Sanski Most.

– Mi smo kao Ministarstvo i Vlada Federacije zainteresirani i posvećeni podršci svim ljudima u Bosni i Hercegovini, na svakom njenom pedlju. Naš zajednički cilj jeste da svako dobije podršku i šansu da dadne svoj doprinos u izgradnji države BiH i boljeg i komotnijeg društvenog ambijenta. To je cilj i ovih projekata u Ključu i Sanskom Mostu – kazao je Ramić.

Načelnici ove dvije krajiške općine istaknuli su posvećenost lokalnog nivoa vlasti i Vlade Federacije u izgradnji projekata od koristi za Krajinu, te poručili da se situacija može još više poboljšati uz veću podršku konstruktivnim naporima, saradnji i razvoju ove regije.

– Saradnja sa ciljem razvoja nema alternativu. Postoje nažalost određene medijske i političke grupacije, koje neprestano pokušavaju blokirati sve projekte za Krajinu, izolirati ovaj dio države, te širiti konflikt i nepovjerenje kako u samoj Krajini, tako i u njenim odnosima prema ostatku države. Unatoč tome, mi smo se izborili za mnoge projekte a bit će ih sve više, kako budemo sve više obuzdavali te negativne sile. Oni to rade zbog izbora, ali nije dopustivo da građani trpe štetu. Mi smo preuzeli odgovornost da radimo i gradimo za sve građane zajednički i to i radimo – kazao je ministar Dedić.