Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Simpozij o brucelozi na Kupresu

Asocijacija infektologa u Bosni i Hercegovini u suradnji s JU „Veterinarskim Zavodom HNŽ/K” organizira Interdisciplinarni simpozij „20 godina bruceloze u Bosni i Hercegovini“ s međunarodnim sudjelovanjem 14. i 15.3.2020. godine na Kupresu.

Bruceloza egzistira u kontinuitetu zadnjih 20 godina na području Bosne i Hercegovine te je, nažalost, postala endemska bolest predstavljajući ozbiljan javnozdravstveni, klinički, veterinarski i ekonomski problem.

Na ovom interdisciplinarnom simpoziju sudjelovat će ugledni predstavnici veterinarske struke, liječnici specijalnosti infektologije, mikrobiologije i javnog zdravstva te ekolozi, koji će tijekom predavanja predstaviti nove spoznaje, svoja iskustva i rezultate rada u ovom području, kako bi pomogli u koordiniranju prevencije i nadzora bruceloze u Bosni i Hercegovini.

Jedan od predavača na ovom simpoziju bit će i predstavnik Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, šef Odsjeka za zaštitu zdravlja životinja Marijo Vrebac, koji će održati predavanje na temu “Legislativa o nadzoru bruceloze u Federaciji BiH.” Očekuje se također dolazak i predstavnika nadležnih organa te naučno-stručnih i obrazovnih institucija iz susjedstva u svojstvu sudionika kao i predavača.

Više informacija o simpoziju možete dobiti ovdje.