Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Dedić: Jačanje saradnje i podrška lokalnim zajednicama u poljoprivrednom sektoru

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je održao odvojene radne sastanke  s načelnicima općine Bužim, Mersudinom Nanićem i Teočak, Tajibom Muminovićem.

Nanić i Muminović upoznali su ministra s realiziranim i planiranim projektima iz oblasti poljoprivrede na području svojih općina kao i rezultatima projekata koje je Ministarstvo finansiralo tokom prethodnog perioda.

Ministarstvo je u prošloj godini osiguralo sredstva u iznosu od 946.000 KM za poljoprivrednike na području općine Bužim i 276.000 KM za poljoprivrednike s područja općine Teočak.

Ministar Dedić upoznao je načelnike sa planovima za ovu godinu te ih pozvao da poljoprivrednike s područja svojih općina upoznaju s programima i javnim pozivima na koje mogu aplicirati u svrhu podrške proizvodnjama, nabavci poljoprivrednih mašina, priključnih uređaja i opreme, povećanju stočnog fonda, proširenju proizvodnih kapaciteta u funkciji poljoprivredne proizvodnje ili prerade poljoprivrednih proizvoda.

“Bolja koordinacijs s jedinicima lokalne samouprave  s ciljem stvaranja boljeg ambijenta za bavljenje poljoprivredom i veća podrška poljoprivrednim proizvođačima naš je zajednički cilj“,  kazao je ministar Dedić tokom susreta s načelnicima Bužima i Teočaka.