Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Dedić i Begić razgovarali o ulaganjima u poljoprivredu

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić primio je u sjedištu Vlade Federacije BiH načelnika Posušja Antu Begića, sa kojim je razgovarao o aktivnostima Općine Posušje u sektoru poljoprivrede i vodoprivrede pri čemu je istaknuta značajna podrška sa federalnog nivoa ovoj općini.

Ministar Dedić ukratko je upoznao načelnika Begića sa realiziranim aktivnostima ministarstva u prošloj godini, kao i planovima za ovu godinu.

“U današnjem razgovoru načelniku Begiću prezentirane su planirane mjere podrške u ovoj godini, za koje su interes pokazale lokalne zajednice i na koje mogu računati poljoprivredni proizvodači”, kazao je ministar Dedić.

Načelnik Begić iskazao je interes za ulaganja u ovom sektoru.

“Redovna isplata poticaja za naše poljoprivednike je od iznimnog značaja, kao i investicije u ovom sektoru. Raduje me spremnost Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da podrži projekte koje planiramo u ovom sektoru i koji će doprinijeti njegovom jačanju, te ovom prilikom pozivam ministra Dedića da posjeti našu Općinu”, kazao je načelnik Begić.