Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Otvoren 7. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva u Sarajevu

Foto: Centar Skenderija Sarajevo

U Sarajevu je danas otvoren 7. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 44. Sajam roba široke potrošnje. Sajam koji se održava u sarajevskoj Skenderiji okupio je više od 150 izlagača a održavanje ovog Sajma podržalo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prisutnima se tokom svečanog otvorenja obratio i mr. Husnija Kudić, savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića.

Mr. Kudić je u obraćanju istaknuo važnost sajamskih manifestacija na kojima se ima prilika učiniti vidljivim i prezentirati sva naša dostignuća i proizvode poljoprivredne proizvodnje, prehrambene industrije. Federalno ministarstvo poljoprivrede je partner ovog sajma i u skladu sa Programom podrške po modelu Ostalih vrsta podrški predviđena je podrška organizaciji sajamskih aktivnosti.

U okviru sajamske manifestacije održana je Stručno edukativni program, na kojem je mr. Kudić govorio na temu “Uloga poljoprivredne savjetodavne službe u razvoju poljoprivrede u Federaciji BiH“.

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, roba široke potrošnje, proizvodnje ambalaže te starih zanata i kućne radinosti. Sajam će trajati tri dana uz besplatan ulaz za sve zainteresirane posjetitelje.