Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

JAVNE KONSULTACIJE: Nacrt prvog dijela Strategije

U skladu sa Zakonom o poljoprivredi Federacije Bosne i Hercegovine, Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Strategijom razvoja Federacije BiH 2021.-2027., Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pristupilo je izradi Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja za period 2021. – 2027. godina. U cilju upoznavanja zainteresovane javnosti sa aktivnostima koje su do sada provedene u vezi izrade navedene Strategije, objavljujemo prvi nacrt prvog dijela Strategije koji se odnosi na situacionu analizu, SWOT analizu, definisanje ciljeva i indikatora praćenja.

Molimo da svoje eventualne komentare i primjedbe na nacrt strategije dostavite na predviđenom obrascu do 24.02.2022. godine na email: info [at] fmpvs.gov.ba.

Za izradu ovog dokumenta bilo je predviđeno izuzetno malo vremena, tako da ne treba obraćati pažnju na gramatičke ili tehničke greške koje će se u međuvremenu nastojati ispraviti, prije objave finale verzije. Pored toga, želimo obavijestiti zainteresovanu javnosti  da će se u što skorije vrijeme staviti na uvid prilozi dokumentu (tabele i grafikoni) nakon što ih dobijemo od vođa radnih grupa u Excel formatu kako bi bili uniformisani i dostupni svima.

Kao prilog ovom dijelu Strategije dostavljamo na uvid i priloge radnih grupa (šira verzija):

  1. Radna grupa za animalnu proizvodnju
  2. Radna grupa za poslovno okruženje i zakonodavno-institucionalni okvir
  3. Radna grupa za prehrambenu industriju
  4. Radna grupa za prirodne resurse
  5. Radna grupa za ratarstvo i povrtlarstvo
  6. Radna grupa za ribarstvo
  7. Radna grupa za ruralni razvoj
  8. Radna grupa za voćarstvo, vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo

 

Napomena: Sažeti prikaz priloga radnih grupa možete preuzeti ovdje