Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Dedić razgovarao s Yaylijem o ulaganju u stočarsku proizvodnju

 
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu resornog ministarstva primio Mehmeta Yaylija, turskog privrednika i Nadisa Cetina, predstavnika Centra za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom – BIGMEV.
 
Tokom sastanka iskazan je interes za ulaganja u stočarsku proizvodnju na području Federacije Bosne i Hercegovine.
 
Yayla, predsjednik Upravnog odbora Kilim Mobilya, turski biznismen u oblasti proizvodnje namještaja čija kompanija izvozi u više od 50 zemalja svijeta, u našu zemlju došao je na inicijativu turskih privrednika koji već uspješno posluju u Bosni i Hercegovini. Pored industrije namještaja Yayla uspješno djeluje i u oblasti poljoprivrede i stočarstva. U turskom gradu Kajseriju posjeduje farmu sa nekoliko hiljada grla stoke.
 
Dedić je izrazio zadovoljstvo namjerama turskih privrednika da svoja poslovanja razvijaju na području Bosne i Hercegovine i time podrže razvoj okvira bosankohercegovačke ekonomije.
 
“Činjenica da je naš današnji gost došao na osnovu preporuka investitora koji su svoje investicije već pozicionirali u našoj zemlji, najbolji je pokazatelj da vrijedi ulagati u BiH“, kazao je ministar Dedić.