Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić pružio podršku aktivnostima na organizaciji 50. jubilarnog Sajma šljive u Gradačcu

Turistička zajednica Grada Gradačca predstavila je danas u Sarajevu programske aktivnosti 50. jubilarnog Sajma šljive u Gradačcu.

O Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu kao jednom od najvećih sajmova ove vrste u Bosni i Hercegovini, javnost su posredstvom press konferencije upoznali Ensar Mešanović, direktor Turističke zajednice Grada Gradačca, Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca, Zlatko Mijatović, ministar privrede Kantona Sarajevo, Fedahija Ahmetović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, Muhamed Brka, dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Kemal Hrnjić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Učesnici su pružili bezrezervnu podršku organizaciji ovog nadaleko poznatog sajma uz želju da isti doprinese unapređenju poslovnih veza, kvalitetnoj prezentaciji domaćih poljoprivredih proizvoda ali i da kroz održavanje naučnih konferencija doprinese usvajanju novih znanja iz oblasti poljoprivrede i zaštite poljoprivrednih kultura u našoj zemlji.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić naglasio je opredijeljenost Vlade Federacije BiH i resornog federalnog ministarstva da podrže ovaj Sajam koji ove godine bilježi 50 godina rada.

“Koristim se prilikom da pozovem naše domaće kompanije i brendove da uzmu učešće na ovogodišnjem sajmu i time podrže ovaj Sajam. Federalno ministarstvo poljoprivede opredijeljeno je da našim poljoprivrednim proizvođačima ali i organizatorima sajamskih aktivnosti pomogne i za navedene aktivnosti imamo osigurana sredstva“, kazao je ministar Hrnjić.

Sajam šljive u Gradačcu, 50. po redu, bit će održan od 23. do 26. augusta ove godine a prisustvo je do sada potvrdilo više od 350 izlagača.