Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

OBAVIJEST: Ovlašteni službenici Federalnog ministarstva poljoprivrede provode kontrole klijenata na terenu 

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obaviještava klijente da su ovlašteni službenici ovog ministarstva započeli kontrole na terenu za zahtjeve podnesene po Modelu ruralnog razvoja i Modelu ostalih vrsta podrški.

S tim u vezi, naglašavamo da ovlašteni službenici imenovani rješenjem, imaju propisane službene legitimacije odobrene od ovog ministarstva te su ovlašteni za kontrole klijenata na terenu i utvrđivanje činjeničnog stanja.  

Ministarstvo poziva klijente da od ovlaštenih službenika na uvid traže nalog i ovjerenu legitimaciju prilikom kontrole kako bi bili sigurni da se radi o službenicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pristup dokumentima kao i komunikacija između ovlaštenih službenika ministarstva i klijenata a koja podrazumijeva bilo koju vrstu informacija o samoj kontroli ili informacije o mogućnostima ulaganja, visini dodjele novčanih podrški i sl., dozvoljena je samo službenicima ovlaštenim za kontrolu klijenata na terenu sa izdatim legitimacijama.

Pozivamo klijente da bilo kakve zloupotrebe u vezi neovlaštenog predstavljanja  prijave ovom ministarstvu na e-mail info@fmpvs.gov.ba ili broj telefona 033/726-550.