Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić posjetio Razvojnu banku FBiH: Razgovarano o unapređenju saradnje

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetio je Razvojnu banku Federacije BiH i razgovarao s vršiocem dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Borislavom Trlinom.  

Istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koju ova institucija poklanja podršci poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima te poticaju i razvoju poljoprivrede.

“Ministarstvo je Razvojnu banku FBiH prepoznalo kao pouzdanog partnera te je dogovoreno da se saradnja nastavi i u narednom periodu kako bi se realizirali projekti podrške sektorima poljoprivrede i prehrambene industrije s ciljem stimuliranja, održavanja i povećanja poljoprivredne proizvodnje”, kazao je ministar Hrnjić.

U narednom periodu očekuje se potpisivanje Protokola o saradnji čime bi se omogućilo plasiranje sredstava iz kreditne linije ove banke predviđene za finansiranje poljoprivredne proizvodnje uz grant sredstva Ministarstva, a nakon čega će uslijediti i zajednička realizacija ostalih projekata vezanih za “male” i “srednje” poljoprivredne proizvođače.