Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić s predstavnicima kompanije Meggle: Mljekarski sektor jedan od najuređenijih u Federaciji BiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u sjedištu ministarstva razgovarao s predstavnicima kompanije Meggle.

Ministra Hrnjića s aktuelnim stanjem u ovoj kompaniji upoznali su izvršni direktor Megglea za Jugoistočnu Evropu Marjan Vučak i izvršna direktorica Megglea u Bosni i Hercegovini, Jadranka Penava.

U razgovoru Vučak i Penava istakli su zadovoljstvo kretanjima u mljekarskom sektoru u Bosni i Hercegovini kao i odnosom ovog ministarstva prema ulaganjima koje kompanije iz oblasti mljekarstva realiziraju na području Bosne i Hercegovine naglasivši da se radi o jednom od najuređenijih sektora u Federaciji BiH.

Prema riječima predstavnika ove kompanije neophodno je usmjeriti određene resurse na veći stepen finalizacije proizvoda u Bosni i Hercegovini čime bi se poboljšao izvoz gotovih proizvoda u inostranstvo a ujedno i smanjio deficit koji naša zemlja bilježi u ovom sektoru.

Tokom sastanka, ministar Hrnjić zahvalio se na kontinuiranim rezultatima koje ova kompanija bilježi na tržištu naše zemlje, ističući da je i sam kao jedan od direktora imao priliku učestvovati u razvoju ove mljekarske industrije i upoznati funkcioniranje ovog složenog sistema proizvodnje i prerade mlijeka. 

Iskazana je opredijeljenost za nastavkom saradnje i dodatnim razvojem poslovnih prilika na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona koji je ujedno lider u proizvodnji mlijeka u Federaciji Bosne i Hercegovine za što je ministar Hrnjić obećao punu podršku u realizaciji predstavljenih planova.