Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić u povodu Dana općine Bužim susreo se s načelnikom Nanićem

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sastao se danas s načelnikom općine Bužim Mersudinom Nanićem u povodu sutrašnjeg obilježavanja 20.februara,Dana općine Bužim.

Ministar Hrnjić je zbog ranije preuzetih obaveza posjetu upriličio dan ranije u odnosu na svečano obilježavanje Dana općine Bužim.

Ministar Hrnjić i načelnik Nanić razgovarali su o aktuelnim pitanjima iz oblasti poljoprivrede s naglaskom na Program podrške poljoprivrednim proizvođačima za 2024. godinu.

Načelnik Nanić se zahvalio ministru Hrnjiću na uloženim naporima kojima se kroz strateške, zakonske i podzakonske akte nastoji unaprijediti sektor poljoprivrede u Federaciji BiH.

Tokom sastanka razgovarano je i o projektima koje predlažu jedinice lokalne samouprave a finansiraju se s viših nivoa vlasti. Ocijenjeno je da zajedničkim snagama izabranih zvaničnika s područja ovog kantona treba nastojati da se obezbijede sredstva za planirane i pripremljene projekte.

“Koristim se prilikom da građankama i građanima općine Bužim čestitam 20. februar, Dan općine Bužim te izrazim zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s načelnikom Nanićem”, izjavio je ministar Hrnjić.

Nakon sastanka ministar Hrnjić i načelnik Nanić obišli su Turbe generala Izeta Nanića i svih poginulih pripadnika 505. viteške brigade gdje su proučili fatihu i položili cvijeće, a načelnik je ministra upoznao i s aktuelnim radovima na Muzeju 505. viteške brigade i planiranim aktivnostima za ovu godinu.