Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić gostovao u programu FTV-a, sagovornici saglasni da je Strategiju potrebno što hitnije usvojiti u Parlamentu FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić gostovao je sinoć u emisiji “Odgovorite ljudima” Federalne televizije.

Emisija je ponudila odgovore na brojna pitanja koja se tiču Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja Federacije BiH 2021-2027. godina koju je Vlada FBiH utvrdila na posljednjoj sjednici. Također, ministar Hrnjić ponudio je zajedno sa sagovornicima u studiju (Ahmed Džubur, Damir Pavković i Adin Fakić) i odgovore na ostala pitanja koja se tiču poljoprivrede, novčanih podrški, postojećih i budućih programa, statusa poljoprivrednih proizvođača u FBiH.

Sagovornici su se složili da je Strategija izuzetno kvalitetna te da bi zastupnici u Parlamentu FBiH istu trebalo da što hitnije uvrste na dnevni red i usvoje s ciljem omogućavanja kreiranja Programa za 2024. godinu a radi pravovremene isplate novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji BiH.

 
Emisija je dostupna za gledanje na linku https://www.federalna.ba/odgovorite-ljudima-28022024-hzalg