Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić prisustvovao otvorenju 25. međunarodnog sajma privrede u Mostaru

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić prisustvovao je otvorenju 25. međunarodnog sajma privrede u Mostaru. Mostarski sajam ima epitet regionalnog te je jedna od najuspješnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini koja i ove godine okuplja brojne privrednike i zvaničnike regiona i evropskih zemalja.  

„Mostarski sajam sa svojim podsajamskim manifestacijama ima potencijal da okupi predstavnike privrede i turizma te njima komplementarnih grana u koje, između ostalih, možemo svrstati poljoprivredu, agroturizam, ruralni razvoj te vjerujem i očekujem da upravo i ovaj sajam kreira nove veze između naših privrednika i poljoprivrednika, turističkih radnika i svih zainteresiranih strana u vrijednosnom lancu“, kazao je ministar Hrnjić tokom posjete Mostaru.

Ministar Hrnjić je zajedno s premijerom Vlade FBiH Nerminom Nikšićem i ministrima u Vladi FBiH obišao sajamski izložbeni prostor te razgovarao s izlagačima i akcentirao značaj promocije privrede, poljoprivrede i turizma.

“Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ove godine realizira do sada najveći budžet od 175 miliona KM. Naši izlagači kroz Model ostalih vrsta podrški mogu ostvariti podršku Ministarstva te time unaprijediti svoju promociju i poslovanje“, dodao je ministar Hrnjić.

Sajam će trajati od 16. do 20. aprila a svoje proizvode kroz izložbe i konferencije predstavit će više od 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta.