Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić razgovarao s direktorima federalnih poljoprivrednih zavoda: Iznaći više sredstava za rad zavoda

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u Sarajevu razgovarao s direktorima federalnih zavoda za poljoprivredu.

Omer Kurtović, direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, i Marko Ivanković, direktor Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, informisali su ministra Hrnjića o aktivnostima koje ovi zavodi provode ali i problematikom u radu s posebnim fokusom na nedostatak finansijskih sredstava u ovogodišnjem budžetu za njihov rad.

Tokom sastanka razmotreni su prijedlozi za adekvatno rješenje postojećih problema u funkcioniranju zavoda ali i unapređenje njihovog rada, posebno za rad i održavanje opreme višemilionske vrijednosti.

Ministar Hrnjić naglasio je važnost poljoprivrednih zavoda za cjelokupni poljoprivredni sektor te istakao da je do sada uloženo nekoliko miliona KM u njihov rad i opremanje.

“Poljoprivredni zavodi su vrlo važni u funkcioniranju kompletnog sistema u poljoprivrednom sektoru u čiji je rad i opremanje do sada uloženo više miliona KM. S tim u vezi, neophodno je osigurati sredstva kako bi neometano mogli nastaviti obavljati poslove koji su im dodijeljeni”, kazao je ministar Hrnjić po okončanju današnjeg sastanka.

Direktori zavoda izrazili su zahvalnost ministru Hrnjiću na spremnosti da se iznađu adekvatna rješenja na osiguranju finansijskih sredstava i time zaštiti ali i unaprijedi rad ovih institucija.