Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Otvoren međunarodni sajam namještaja Interio

Međunarodni sajam namještaja Interio

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić posjetio je danas 34. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije – Interio, koji je zvnično otvoren u sarajevskom Centru Skenderija.

Svoje proizvode i usluge na ovom sajmu su predstavile najeminentnije kompanije iz BiH, kao i inostrane putem bosanskohercegovačkih predstavništva, a očekuje se i dolazak mnogih poslovnih ljudi.

Tokom obilaska sajma ministar Dedić je istakao da su perspektiva razvoja drvne industrije i stvaranje novih vrijednosti među prioritetima Vlade FBiH i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

„Ono što me posebno raduje jeste što proizvodnja i izvoz namještaja zauzimaju značajno mjesto u našoj ekonomiji. Na mnogim sajmovima širom svijeta naši proizvođači dobivaju nagrade za kvalitet svojih proizvoda“, rekao je Dedić.

Ministar Dedić je dodao da je jedan od prioriteta u narednom periodu donošenje zakonskog okvira u oblasti šumarstva.

„Moramo što prije donijeti novi zakon o šumama. Nacrt zakona o šumama prihvatila su oba doma Parlamenta FBiH, a javne rasprave po kantonima proveli smo u februaru. Trenutno radimo na izradi prijedloga zakona koji će biti upućen u proceduru prema Vladi FBiH i Parlamentu FBiH“, naglasio je Dedić.

Sajam Interio trajat će do nedjelje 19. marta, a ulaz je besplatan za sve posjetioce.