Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Dedić u posjeti općini Ljubuški

Ministar Dedić u posjeti općini Ljubuški

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić boravio je danas u radnoj posjeti općini Ljubuški kako bi se upoznao sa projektima iz oblasti poljoprivrede koji se realiziraju na području ove općine.

Ministar Dedić je posjetio ribogojilište “Koćuša” EUROFISH u Grabovu Vrilu, a obišao je i poljoprivredne površine u Vojnićima koje su u proteklom periodu bile pogođene niskim temperaturama, ponajviše u noći sa 21. na 22. april 2017. godine.

Potom je upriličen sastanak sa općinskim načelnikom Nevenkom Barbarićem, kao i sastanak sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača općine Ljubuški.

„Otvorili smo pitanja koja su značajna za razvoj općine Ljubuški a u nadležnosti su našeg ministarstva, sve oblike saradnje smo otvorili i nadam se uspješnoj suradnji. Ministarstvo će općini Ljubuški dati maksimalnu podršku u svim projektima ali i problemima koje ćemo zajedno rješavati“ kazao je ministar Dedić.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić kazao je da je poljoprivreda najvažnija privredna grana te da u ovoj oblasti Ljubuški ima najveći potencijal.

“Upoznali  smo ministra sa mogućnostima, planovima i poteškoćama i u razgovoru sa predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača dotaknuli smo se i ostalih tema, od kapitalnih investicija do saniranja posljedica elementarnih nepogoda. Zahvaljujem se ministru na dolasku”, kazao je Barbarić.

Ministar Dedić danas je posjetio i Islamsku zajednicu u Ljubuškom.