Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Vlada FBiH usvojila kvartalne izvještaje o provedbi FERP-a

Vlada FBiH usvojila kvartalne izvještaje o provedbi FERP-a

Na današnjoj 125. sjednici održanoj u Mostaru, Vlada FBiH je usvojila kvartalne izvještaje o provedbi Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini (FERP) za period od 1.7.2016. do 30.6.2017. godine i dala saglasnost za alociranje ušteđenih sredstava iz komponente 1. ovog projekta u iznosu od 1,9 miliona KM.

Od toga 830.000 KM će biti realocirano na Projekt sanacije korita i uređenja obala rijeke Gostelje, kojeg su kandidirali „Operator – Terminali Federacije“ i Općina Živinice.

Iznos od 1.070.000 KM bit će usmjeren na potkomponentu 2B – Rehabilitacija lokalne infrastrukture, u okviru čega će biti omogućeno i finansiranje regionalne infrastrukture.

Vlada je zadužila Jedinicu za provedbu projekta u okviru Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da provede javni poziv u cilju prikupljanja projektnih prijedloga za sanaciju šteta na regionalnoj i lokalnoj infrastrukturi nastaloj uslijed nastanka poplava iz 2014. godine.

Odobreni i započeti projekti koji nisu u potpunosti završeni u prvoj fazi, kao i projektni prijedlozi koji imaju spremnu projektnu dokumentaciju, imat će prioritet prilikom izbora, odnosno prethodnog odobrenja od strane Upravnog odbora projekta FERP.