Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

FARMA II projekat – grantovi za unapređenje prodaje poljoprivrednih proizvoda

FARMA II projekat – grantovi za unapređenje prodaje poljoprivrednih proizvoda

Zajednički projekat USAID-a i Vlade Švedske “Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II” (FARMA II) raspisao je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će podržati ulaganja u inovacije u poljoprivredi, jačanje uloge žena, mladih i marginaliziranih grupa, te novoosnovanih poduzeća, kao i aktivnosti promocije poljoprivrednih proizvoda s ciljem povećanja prodaje i osiguranja pristupa tržištu. Ukupno raspoloživi iznos grant fonda za ovaj poziv je oko 1,2 miliona dolara.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti dolje:

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski (Word i PDF) putem e-mail adrese grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo ili Banja Luka), najkasnije do 16:00 sati, na dan 4.10.2019. godine. Aplikanti trebaju pratiti uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba do 15.9. u 11:00 sati). Napominjemo da poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica).

Informativni sastanci će biti održani prema sljedećem rasporedu:

  • Banja Luka (Privredna komora RS, 16.9. u 11 sati), 
  • Sarajevo (Vanjskotrgovinska komora BiH, 18.9. u 11 sati), 
  • Mostar (Federalni agromediteranski zavod, 19.9. u 11 sati) i 
  • Tuzla (Kantonalna privredna komora Tuzla, 20.9. u 11 sati).

Sva pojašnjenja i uputstva će biti iskomunicirana putem e-mail adrese grants@farmabih.ba ili objavljena na stranici projekta. Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.