Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Poziv proizvođačima meda – Sajam meda u Kataru

Treći međunarodni sajam meda 2020.g. koji se smatra najvećim tržištem specijaliziranim za med, održat će se u Državi Katar u periodu od 30.01. do 08.02.2020.g. Sajam je prilika da poduzeća izlože i promoviraju svoje proizvode u različitim kategorijama, kao i svega što se odnosi na trgovinu i proizvodnju meda. Poduzeća i subjekti koji žele sudjelovati na ovom sajmu mogu se prijaviti putem sljedeće web stranice: https://honeymarket.souqwaqif.qa/indexen.html ili emailom na: honeymarket2020@gmail.com. Mogućnost prijave je otvorena do 26. januara 2020.g. a postupak prijave i sudjelovanja je besplatan.

Sajam će se održati na čuvenoj pijaci Souq Waqif – jednoj od najvažnijih i najpoznatijih turističkih područja, kao i omiljenoj destinaciji za zabavu i kupovinu u Državi Katar.

Organizacioni odbor se obavezuje da će za svako poduzeće koje dolazi izvan Države Katar besplatno osigurati jednokrevetnu sobu sa doručkom u jednom od hotela Souq Waqifa, pod uslovom da poduzeće snosi troškove smještaja u slučaju da im trebaju dodatne sobe. Također će se osigurati popust od 40% na cijenu pošiljki izvezenih iz zemlje porijekla u Katar preko Qatar Airwaysa, kao i prijevoz i mjesto za uvezenu robu i materijale koji će se koristiti na Sajmu.

Organizacioni odbor se obavezuje da će osigurati prijevoz od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma svim učesnicima koji dolaze izvan Države Katar.