Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Dedić razgovarao s predstavnicima federalnih poljoprivrednih udruženja

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić u sjedištu ministarstva danas je održao sastanak s predstavnicima federalnih poljoprivrednih udruženja.

Tokom sastanka prezentirana je dosadašnja realizacija poticajnih sredstava za proizvodnje, zatim mjere podrške ruralnom razvoju te ostale vrste podrški kojima je obuhvaćena i podrška jesenjoj sjetvi iz Programa novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj u ovoj godini.

Kako su istakli predstavnici poljoprivrednih udruženja poljoprivrednici su zadovoljni usvojenim Programom kao i redovnošću  isplata novčanih podrški u poljoprivredi.

Sa ovog sastanka pozvana su kantonalna ministarstva nadležna za oblast poljoprivrede da ubrzaju dostavu zahtjeva za proizvodnju mlijeka za drugi kvartal radi isplate a zašto su već obezbijeđena operativna sredstva u budžetu FBiH. Također, upućen je i poziv kantonalnim vladama kojima je Vlada FBiH doznačila 200 miliona KM finansijske pomoći budžetima da osiguraju dodatnu podršku poljoprivrednim proizvođačima za jesenju sjetvu.