Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Obavijest o javnim konsultacijama: Nacrt Pravilnika o uslovima odstupanja za upis u registar subjekata u poslovanju sa hranom koji se odnose na subjekte u poslovanju sa hranom koji imaju mali obim proizvodnje hrane neživotinjskog i mješovitog porijekla i pića

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pripremilo je Radni tekst Pravilnika o uslovima odstupanja za upis u registar subjekata u poslovanju sa hranom koji se odnose na subjekte u poslovanju sa hranom koji imaju mali obim proizvodnje hrane neživotinjskog i mješovitog porijekla i pića.

Shodno članu 9. Uredbe o pravilima za učešće zainteresirane javnosti u postupku pripreme federalnih pravnih propisa i drugih akata (“Sl. novine FBiH”, br. 51/12), propis se stavlja na uvid kao Radni tekst  Pravilnika.

Koristeći propisani obrazac koji se može preuzeti ovdje pozivaju se svi zainteresirani da svoje primjedbe na objavljeni Radni tekst Pravilnika, dostave najkasnije do 20.02.2023. godine, na e-mail emir.rascic [at] fmpvs.gov.ba i/ili pisanim putem na adresu: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ul. Hamdije Čemerlića br. 2, 71000 Sarajevo.

Svi komentari, mišljenja i prijedlozi, dostavljeni u gore propisanom roku, bit će razmotreni pri izradi Pravilnika o uslovima odstupanja za upis u registar subjekata u poslovanju sa hranom koji se odnose na subjekte u poslovanju sa hranom koji imaju mali obim proizvodnje hrane neživotinjskog i mješovitog porijekla i pića.