Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Novoimenovani ministar Kemal Hrnjić službeno preuzeo dužnost

Novi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine Kemal Hrnjić danas je u sjedištu ovog ministarstva službeno preuzeo dužnost od dosadašnjeg ministra Šemsudina Dedića.

Tokom zajedničkog sastanka s pomoćnicima ministra i načelnicima službi u okviru ovog ministarstva, dosadašnji ministar Dedić upoznao je ministra Hrnjića o završenim i tekućim aktivnostima kao i s planovima ministarstva u narednom periodu.

Novoimenovani ministar Hrnjić kazao je da rukovođenje ovim ministarstvom predstavlja čast ali i veliku odgovornost te da će svoje stečene kompetencije uložiti na unapređenju rada ministarstva ali i na polju usvajanja zakonskih i podzakonskih akata od značaja za građane Federacije BiH, a koji se tiču resora kojima rukovodi ovo ministarstvo.

“Došao sam raditi s ciljem da zajednički unaprijedimo ambijent u sektorima poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva, lovstva, veterinarstva, prehrambene industrije”, kazao je ministar Hrnjić.

Dosadašnji ministar Dedić zahvalio se saradnicima na uspješnoj saradnji te poželio puno uspjeha u budućem radu novom ministru Hrnjiću.

Po okončanju sastanka upriličen je zajednički obilazak svih organizacionih jedinica ministarstva, izražena dobrodošlica novom ministru kao i zahvalnost na dosadašnjem radu ministra Dedića.

Ministar Hrnjić po zanimanju je diplomirani ekonomista, menadžer za mala i srednja poduzeća a bio je i generalni direktor mljekare “Meggle Mljekara d.o.o. Bihać”. Dobitnik je različitih priznanja za doprinos razvoju društvene zajednice a 2014. godine ponio je priznanje Evropski privredni menadžer u BiH dok je 2020. godine dobio Povelju Grada Bihaća.

 

Biografiju ministra Hrnjića možete pročitati na sljedećem linku.