Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić posjetio Sajam „List“ u Lukavcu

Novoimenovani ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Kemal Hrnjić posjetio je 21. međunarodni sajam „List“ u Lukavcu.

Učešće na ovogodišnjem sajmu „List“ potvrdilo je 192 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona a ova sajamska manifestacija osim promocije i razvoja turizma, podržava i obrtnike i poduzetnike s područja Federacije BiH kao i poljoprivredne proizvođače organske hrane.  

“Ekologija i turizam su dvije važne grane privrede za Federaciju BiH a značajnim dijelom su naslonjene na poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo a o čemu govori i značajan broj izlagača na ovogodišnjem sajmu u Lukavcu. Preuzimanjem dužnosti federalnog ministra poljoprivrede i dolaskom na današnji sajam u Lukavcu želio sam dati podršku ovom sajmu kao i poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja“, kazao je ministar Hrnjić i dodao da ruralni razvoj i turizam imaju mnogo dodirnih tačaka koje vrijedi povezivati u jednu cjelinu i ponuditi domaćem i inostranom tržištu.  

„Nama je važno da pored proizvodnje organske hrane poljoprivredni proizvođači mogu izložiti svoje proizvode i adekvatno ih plasirati na tržište. Federalno ministarstvo poljoprivrede u okviru svog resora i modela ostalih vrsta podrški i ove godine ima obezbijeđena sredstva za koja mogu aplicirati organizatori sajamskih aktivnosti što vjerujemo doprinosi kvalitetnijoj prezentaciji naših poljoprivrednih proizvođača“, kazao je ministar Hrnjić.

Ministar Hrnjić je posjetom Sajmu privrede u Mostaru te današnjom posjetom Lukavcu i razgovorom s izlagačima i organizatorima sajma dao podršku aktivnostima koje mogu doprinijeti poboljšanju statusa poljoprivrednih proizvođača u Federaciji BiH.

Predstavnici sajma izrazili su zadovoljstvo što je federalni ministar Hrnjić u pratnji pomoćnika za ruralni razvoj Nijaza Brkovića posjetio „List“ i time dao podršku ovoj sajamskoj manifestaciji.

“Dolazak ministra poljoprivrede na ovogodišnji sajam izlagačima čini zadovoljstvo ali i potvrđuje činjenicu da trebamo više raditi na povezivanju oblasti ekologije, turizma i poljoprivrede“, kazao je Izet Nuhanović, direktor međunarodnog sajma ekologije i turizma „List“. Sajam će za sve posjetioce biti otvoren do 6. maja ove godine.