Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić razgovarao s načelnikom Bužima, Mersudinom Nanićem: Nastaviti podršku projektima od značaja za lokalnu zajednicu

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u sjedištu ministarstva razgovarao s načelnikom Općine Bužim, Mersudinom Nanićem.

Tokom sastanka ministru Hrnjiću prezentirani su aktuelni projekti koji se realiziraju na području Općine Bužim i za koje ova lokalna zajednica očekuje podršku i u narednom periodu.

“Opredijeljenost ovog Ministarstva je na pomoći aktivnostima i projektima koji doprinose poboljšanju poljoprivrede ali i projektima iz oblasti vodoprivrede i šumarstva.

Kada je u pitanju Općina Bužim, mi ćemo nastaviti ulaganja u poljoprivredu, prvenstveno kroz dodjelu novčanih podrški ovog Ministarstva ali i apliciranje na projekte koji se provode u okviru IFAD-ovih i drugih projekata.

Zadovoljstvo je čuti da je značajan broj poljoprivrednih proizvođača izrazio želju da uloži sredstva u neke grane poljoprivrede te u vezi s tim, obaveza svih nas je da podržimo takve projekte. Naša podrška na tom putu neće izostati”, kazao je ministar Hrnjić.

Načelnik Nanić uputio je čestitku novoimenovanom ministru, zahvalio se na prijemu i razgovoru o projektima veznim za Bužim i građane ove općine.   

“Vjerujem da će Ministarstvo na čijem je čelu ministar Hrnjić nastaviti podršku projektima na području Bužima te da ćemo nastaviti saradnju na projektima za čiju realizaciju sredstva obezbijeđuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine”, izjavio po okončanju sastanka načelnik Nanić.

Tokom sastanka, upućen je i poziv da se poljoprivredni proizvođači posredstvom nadležne lokalne službe pozovu na sastanak koji će biti upriličen u Bihaću tokom naredne sedmice s poljoprivrednim proizvođačima s područja Unsko-sanskog kantona.