Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić razgovarao s gradonačelnikom Bosanske Krupe Arminom Halitovićem

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas s gradonačelnikom Bosanske Krupe, Arminom Halitovićem, o aktuelnim projektima iz oblasti poljoprivrede i vodoprivrede koji su podržani od resornog federalnog ministarstva ali i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kroz podršku općinama i gradovima.

Gradonačelnik Halitović informisao je ministra Hrnjića i o dodatnim projektima vrijednosti jedan milion KM s kojima planiraju aplicirati prema višim nivoima vlasti, između ostalih i prema Vladi Federacije BiH.

“Projekti koji za cilj imaju unapređenja života u lokalnim zajednicama, poput realizacije projekta Watsan FBiH u Bosanskoj Krupi, koji dijelom rješava pitanja vodosnadbijevanja i odvodnje otpadnih voda, su oni projekti kojima treba dati podršku. Pored navedenog, razgovarano je i o projektu boljeg putnog povezivanja gradova Bosanska Krupa i Bihać”, kazao je ministar Hrnjić po okončanju sastanka.

Gradonačelnik Halitović čestitao je ministru Hrnjiću na imenovanju na poziciju federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te izrazio nadu da će postojeća saradnja biti unaprijeđena u narednom periodu.

Poljoprivredni proizvođači s područja Bosanske Krupe u 2022. godini ostvarili su 2,1 milion KM novčanih podrški od čega prednjači proizvodnja mlijeka sa 1,6 miliona KM.