Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

FMPVŠ: Počele isplate novčanih podrški za II kvartal

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obradilo je zahtjeve za isplatu novčanih podrški za proizvodnju mlijeka za II kvartal ove godine za devet kantona koja su dostavila neophodnu dokumentaciju.

Službenici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva rade na unosu podataka u trezorsku aplikaciju s ciljem što brže isplate novčanih sredstava poljoprivrednim proizvođačima.

“Shodno našoj najavi s kraja drugog kvartala da ćemo pristigle zahtjeve obraditi u što kraćem roku, mogu potvrditi da službenici Ministarstva već rade na unosu podataka s ciljem isplate novčanih podrški našim poljoprivrednim proizvođačima. S obzirom da je pred poljoprivrednim proizvođačima jesenja sjetva, pravovremena isplata sredstava će im omogućiti adekvatnu pripremu i planiranje sjetve”, kazao je ministar Hrnjić.

Pored navedenog, u toku su obrade zahtjeva i isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnji koje su kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede obradila i dostavila resornom federalnom ministarstvu kao i obrada više od 3000 pristiglih zahtjeva po Modelu podrške ruralnom razvoju za 2023. godinu.