Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić razgovarao s predstavnicima IFAD-a o aktuelnim i budućim projektima

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je razgovarao s predstavnicima Misije IFAD-a u Bosni i Hercegovini o aktuelnim projektima koji se realiziraju na području Federacije Bosne i Hercegovine ali i o budućim aktivnostima u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su u ime IFAD-a prisustvovali Roberto Longo,direktor Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj za Bosnu i Hercegovinu i Swandip Sinha, vođa tima za izradu strateškog dokumenta.

U Bosni i Hercegovini trenutno borave dvije Misije IFAD-a, Misija za definiranje CSN (Country Strategy Note – Strateški dokument za BiH) i Misija za izradu detaljnog dizajna za projekat STAZA čiji predstavnici će obaviti niz razgovora sa zvaničnicima državnih ministarstava, dužnosnicima Federacije BiH i donatorima te realizirati terenske posjete projektima u oba entiteta.

Ministar Hrnjić tokom sastanka zahvalio se na kontinuiranoj podršci koju ova međunarodna organizacija pruža poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima u Bosni i Hercegovini te izrazio nadu da će i buduće saradnje biti jednako kvalitetne i uspješne.