Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić i Nasser Alshaiji: Unaprijediti poslovnu saradnju između BiH i Kuvajta

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić održao je sastanak u sjedištu ministarstva s članom Upravnog odbora Kuvajtskog poslovnog vijeća i kuvajtskim investitorom Nasserom Alshaijijem.

Alshaiji je upoznao ministra Hrnjića o mogućnostima ulaganja u sektor poljoprivrede kao i mogućnostima dodatnog poslovnog povezivanja bosanskohercegovačkih i kuvajtskih kompanija. S tim u vezi posebno je istaknuta namjera Kuvajtskog poslovnog vijeća da u narednog periodu organizira poslovnu konferenciju koja bi okupila investitore iz BiH i Kuvajta te kreirala nove i unaprijedila postojeće poslovne saradnje.

Ministar Hrnjić pohvalio je navedenu inicijativu te izrazio zadovoljstvo što ima priliku prezentirati stanje u sektoru poljoprivrede Federacije BiH koji je, u posljednjih nekoliko godina kroz sistem novčanih podrški, podržan s iznosom većim od 500 miliona KM.

„Bila je ovo prilika da razgovaramo o izazovima ulaganja i investiranja u BiH, potencijalima koje ona nudi  kao i o saradnji bosanskohercegovačkih i kuvajtskih investitora. Rado ćemo pružiti prilike za saradnju na polju poljoprivrede ali i kroz poslovne saradnje za sve grane privrede koje su na nju oslonjene“, kazao je ministar Hrnjić.