Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić ugostio evropskog prvaka Krupića i evropsku viceprvakinju Ružnić

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u sjedištu ministarstva ugostio članove državne reprezentacije Bosne i Hercegovine u taekwondou, evropskog prvaka u taekwondou Mehmeda Krupića iz Bužima, evropsku viceprvakinju Melinu Ružnić iz Cazina te trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine Amira Tahića.  

Sastanku je prisustvovao i Suvad Šahinović, savjetnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Hrnjić tokom sastanka naglasio je da pored resora kojim upravlja, svakodnevno brine i komunicira s brojnim pojedincima i organizacijama s područja Unsko-sanskog kantona i Federacije BiH.

“Posebno raduju uspjesi mladih koji svojim primjerom, poput mladih Krupića i Ružnić, bude optimizam i nadu da ovo društvo zaslužuje prosperitet i napredak na svim poljima. S obzirom da sam i sam s područja Unsko-sanskog kantona jedini član Vlade Federacije BiH, imam obavezu da dodatno podržim i promoviram naše uspješne pojedince i organizacije”, kazao je ministar Hrnjić. 

Krupić je 2022. godine osvojio titulu evropskog prvaka na Europskom ITF juniorskom prvenstvu u taekwondou u Hrvatskoj te je iste godine izabran za najboljeg sportistu Općine Bužim dok je njegov trener Amir Tahić izabran za najboljeg trenera na području Unsko-sanskog kantona.

Ružnić je u 2023. godini osvojila drugo mjesto na Europskom ITF juniorskom prvenstvu u taekwondou u Rumuniji.

Krupić, Ružnić i Tahić zahvalili su na prijemu te izrazili nadu da će rezultati mladih sportista biti razlog za veća izdvajanja za sportiste i sportske kolektive u Bosni i Hercegovini.