Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Novčana podrška za proizvođače malina u FBiH

Obavještavamo proizvođače malina da će Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u okviru mjere „Sufinansiranje troškova realizovanja aktivnosti zadruga i privrednih društava za povezivanje ponude porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i obrta“ izvršiti isplatu podrške organizatorima otkupa maline najkasnije do kraja januara 2024. godine.
 
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je svim otkupljivačima malina uputilo dopis u kojemu apelira da sredstva dodijeljene podrške prioritetno usmjere na isplatu svojih dugovanja prema proizvođačima malina. S tim u vezi Federalno ministarstvo poljoprivrede je od otkupljivača malina zatražilo izvještaj o iznosima isplaćenim za otkupljenu malinu roda 2023. godine do datuma isplate podrške, odnosno iznosima isplaćenima za otkupljene maline roda 2023. godine 15 dana od dana uplate podrške na njihove račune. Na ovaj način želimo pomoći proizvođačima malina da što prije naplate svoja potraživanja od otkupljivača.

“Sredinom prethodne godine obećali smo da ćemo pokušati pronaći način da pomognemo proizvođačima malina. Ovim putem apeliram na otkupljivače da što hitnije doznačena sredstva uplate proizvođačima malina”, kazao je ministar Hrnjić.