Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić razgovarao s predstavnicima Veterinarskog zavoda Bihać

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u sjedištu ministarstva razgovarao s v.d. direktorom JU „Veterinarski zavod“ Bihać, Edinom Goretićem.

Tokom sastanka istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom prvenstveno u domenu izdvajanja finansijskih sredstava koje ovaj zavod povlači kroz Program novčanih podrški za veterinarstvo.

Direktor Goretić prezentirao je aktuelne projekte na kojima zavod radi kao i probleme s kojima se susreću.

Ministar Hrnjić naglasio je da se radi o zavodu koji je vodeća ustanova po pitanju analize sirovog mlijeka na području Federacije BiH te da funkcioniranje zavoda mora imati adekvatnu podršku.

„Pored navedenog, ovaj zavod ima i najveći broj akreditiranih metoda iz polja pregleda hrane i zaraznih bolesti. Nastojat ćemo da kroz saradnju poboljšamo status ove ustanove koja je od iznimnog značaja za poljoprivredne proizvođače i prerađivače u Federaciji BiH“, kazao je ministar Hrnjić.

V.d. direktora, Edin Goretić, zahvalio se ministru Hrnjiću na upriličenom sastanku kao i spremnosti da kroz različite oblike saradnje podrži rad Veterinarskog zavoda u Bihaću.