Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić razgovarao s predstavnicima JP Autoceste FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas s v.d. direktoricom JP Autoceste FBiH,  Mirnesom Agić i njenim saradnicima.

Sastanak je bio prilika da se razgovara o aktuelnim projektima koje realizira ovo preduzeće s posebnim osvrtom na iznalaženje rješenja koja su u domenu resornog federalnog ministarstva a koja omogućavaju izgradnju autoputa  na koridoru Vc  u Federaciji BiH.

„U cilju privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta, izgradnja kvalitetnih saobraćajnica, prvenstveno autoputeva i brzih cesta, nameće se kao imperativ. Na tom putu Vlada FBiH ali i resorno federalno ministarstvo, u domenu svoje nadležnosti, pružaju adekvatnu podršku kako bismo što prije imali kompletiranu trasu autoputa ali i izgrađene druge saobraćajnice od značaja za privredni i društveni razvoj“, kazao je ministar Hrnjić.

Naglašeno je da se radi o strateškom opredijeljenju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja izgradnju autoputa na Koridoru Vc određuje kao prioritetni cilj Vlade te će resorna federalna ministarstva učiniti sve u okviru svojih nadležnosti da se autoput na Koridoru Vc izgradi u predviđenom roku.

Mirnesa Agić, v.d. izvršna direktorica ovog preduzeća, zahvalila se ministru Hrnjiću na upriličenom sastanku i opredijeljenosti da, u zakonom predviđenim okvirima, doprinese realizaciji projekata koje JP Autoceste FBiH realiziraju na području Federacije BiH.