Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Hrnjić razgovarao sa predsjednicom PKUSK Sanelom Sabljaković: Realizacijom EKOBIS sajma dajemo doprinos na privrednom i naučnom planu

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je u sjedištu ministarstva sa Sanelom Sabljaković, predsjednicom Privredne komore Unsko-sanskog kantona. Sastanku je prisustvovao i Nijaz Brković, pomoćnik ministra za ruralni razvoj te Nejra Talić, stručna saradnica pri Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona.

Sabljaković je ministra Hrnjića upoznala s aktivnostima i projektima koje ova komora realizira na području Unsko-sanskog kantona te strukturom i brojem članova koje okupljaju.

Sagovornici su poseban fokus stavili na ovogodišnji jubilarni 20. međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2024. koji će se održati u Bihaću od 5. do 8. septembra. Sajam će pratiti teme zelenih tehnologija, energije i tranzicije a održat će se pod motom “Zajedno bojimo budućnost”.

“EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni i vjerujem da njegovim održavanjem kao i temama, proizvodima i aktivnostima koje ga karakterišu dajemo doprinos na privrednom i naučnom planu”, kazao je ministar Hrnjić.

“Uz zahvalu za dosadašnju podršku i izvrsnu saradnju, vjerujem da će ovogodišnji sajam, uz podršku Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ponuditi vrlo atraktivne teme koje determinišu svijet u kojem živimo“, izjavila je direktorica Sabljaković.

U okviru sajma EKOBIS 2024. održat će se i 3. Međunarodni sajam turizma-EKOTOUR, te 4. Međunarodni sajam obrta.