Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Dedić održao sastanak s predstavnicima TIKA-e

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao je sastanak s Muhammedom Ünalom, koordinatorom Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA) u Bosni i Hercegovini te zamjenikom koordinatora Ahmetom Boyrazom.

Tokom sastanka Ünal I Boyraz upoznali su ministra Dedića s aktivnostima koje je TIKA realizirala u tekućoj godini kao i s projektima čija je realizacija u toku na području Federacije BiH.

Ministar Dedić izrazio je zahvalnost na upriličenoj posjeti te kazao kako su dosadašnji projekti ove razvojne agencija bili od velike pomoći narodima koji žive i rade u Bosni i Hercegovini. 

“Danas smo s predstavnicima TIKA-e razgovarali o aktivnostima na kojima trenutno rade, kao i na projektima koji ih očekuju u narednom periodu a tiču se poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Republika Turska je, posredstvom ove agencije, pomogla različite vrste projekata koji su građanima u našoj zemlji od značaja i mi smo im na tome vrlo zahvalni”, kazao je ministar Dedić po okončanju posjete.