Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Francuska grupacija SLB zainteresovana za ulaganja u šumarstvu

Francuska grupacija SLB zainteresovana za ulaganja u šumarstvu

Danas je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, zajedno sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem, primio predstavnike SLB grupacije, jedne od vodećih poduzeća na području šumarstva i drvoprerađivačke industrije u Francuskoj.

SLB grupacija može se pohvaliti aktivnim i već dugogodišnjim uspješnim ulaganjima na području šumarstva diljem svijeta, od čega se posebno izdvaja Rumunija i Brazil gdje su razvili inovativna rješenja pošumljavanja, spajajući ekologiju sa profitabilnim investicijama u šumarstvu. Osim ulaganja na području šumarstva, ovo poduzeće također se bavi proizvodnjom i plasmanom prirodnog gnojiva na bazi drveta koje se može koristiti u organskoj poljoprivredi.

“Čast mi je što danas imam priliku razgovarati sa predstavnicima ovako renomirane kompanije koja iskazuje svoj interes za investiranje u naše šume, jer SLB grupacija ne samo da koristi ovaj vrijedan resurs, nego svojom inovativnošću, posebice u segmentu pošumljavanja, i održivim investicionim pristupom pokazuje društvenu i ekološku odgovornost kako spram šuma kao prirodnog bogatstva, tako i spram zemlje u kojoj provode investicije,” kazao je ministar Dedić na sastanku.

Na sastanku su nadalje dogovoreni naredni koraci kako bi se razmotrile mogućnosti ostvarenja saradnje i analizirali pravci djelovanja na obostranu korist dvije države.