Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Dedić razgovarao sa direktorom TIKA-e u BiH

Ministar Dedić razgovarao sa direktorom TIKA-e u BiH

Danas je u sjedištu Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Sarajevu održan sastanak između federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića i direktora TIKA-e Omera Faruka Alimdžija na kojem se razgovaralo o budućim pravcima saradnje i projektima TIKA-e u narednom periodu.

Direktor Alimdži je predstavio tekuće projekte te buduće planove djelovanja TIKA-e, ističući da će implementacija projekata na području poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i do sada, biti jedan od glavnih prioriteta u njihovom djelovanju.

“Svojim pozitivnim djelovanjem na svim područjima, od poljoprivrede, odnosno generalno privrede, pa sve do obrazovanja i kulture, TIKA se iskazala kao istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i pouzdan partner koji konkretnim aktivnostima i projektima, kojima se stvara trajna vrijednost, doprinosi razvoju naše države. Uvjeren sam da će se TIKA, u sklopu svojih planiranih aktivnosti u BiH, još intenzivnije angažovati na razvoju poljoprivrede i ruralnih područja o čemu je danas bilo riječi,” istakao je ministar Dedić.

Razgovarano je također i o projektima koje TIKA provodi u Unsko-sanskom kantonu u sektoru ruralnog razvoja, uz poseban akcenat na izgradnju i obnovu infrastrukture, pratećih, sportskih, kulturnih i obrazovnih objekata.