Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Dedić s ministrima poljoprivrede Posavskog i Tuzlanskog kantona

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu Ministarstva primio ministre poljoprivrede iz Posavskog i Tuzlanskog kantona.

Na odvojenim sastancima, ministar Dedić upoznao je kantonalne ministre s potrebom što hitnijeg usvajanja budžeta kako bi poljoprivrednicima bile omogućene isplate sredstava potrebne za proljetnu sjetvu ali i drugim otvorenim pitanjima iz resora navedenih ministarstava.

Sastanku ministra Dedića i Mate Brkića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavskog kantona, prisustvovali su i Ivo Vincetić, šef poslovnice Razvojne banke FBiH u Orašju te Mato Jozić, federalni ministar pravde.

Ministar Brkić prenio je zadovoljstvo poljoprivrednika s područja Posavskog kantona mjerama podrške u prošloj godini i redovnom isplatom istih s federalnog nivoa a na današnjem sastanku razgovaralo se o planovima za ovu godinu.

 

Tokom sastanka ministra Dedića s Vahidinom Smajlovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona i pomoćnikom  ministra za poljoprivredu i veterinarstvo Samidom Šarcem, razgovarano je o zajedničkim aktivnostima koje treba da doprinesu unapređenju poljoprivredne proizvodnje u ovom kantonu.  

Ministar Smajlović upoznao je ministra Dedića s planovima ministarstva za ovu godinu kao i podrškama poljoprivrednicima sa kantonalnog nivoa.