Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Dedić razgovarao s predstavnicima Ureda za veterinarstvo BiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu Ministarstva primio delegaciju Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

Delegaciju na ovom sastanku predvodio je Saša Bošković, direktor Ureda, Pavo Radić, zamjenik direktora, Muamer Dervišević, sekretar Ureda i Ljubomir Kalaba, savjetnik direktora Ureda za veterinarstvo BiH. Sastanku je u svojstvu domaćina prisustvovao i Kenan Muratović, pomoćnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Direktor Bošković izrazio je zahvalnost na iniciranom i upriličenom sastanku te naglasio važnost aktivnosti koje Ured za veterinarstvo BiH provodi posebno naglasivši dobru saradnju s entitetskim ministarstvima.

„Nekoliko je aktivnosti koje planiramo u narednom periodu poduzeti s ciljem otklanjanja prepreka za neometan rad veterinara i institucija koje blisko sarađuju s njima kao i aktivnostima na usklađenosti zakonskih propisa s propisima EU“, kazao je tokom sastanka direktor Bošković.

“Smatramo neophodnim ubrzati aktivnosti na realizaciji pretpostavki za izvoz crvenog mesa u Evropsku uniju što će biti i tema posjete Delegacije Ureda EU za hranu i veterinarstvo (FVO) tokom maja ove godine“, kazao je ministar Dedić.