Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Javne konsultacije: Nacrt Pravilnika o utvrđivanju dozvoljenih količina štetnih i opasnih materija u zemljištu i metode njihovog ispitivanja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obaviještava javnost da je pripremilo i stavlja na uvid Nacrt Pravilnika o utvrđivanju dozvoljenih količina štetnih i opasnih materija u zemljištu i metode njihovog ispitivanja.

Ovo Ministarstvo je izradilo Nacrt Izmjena i dopuna pravilnika o utvrđivanju dozvoljenih količina štetnih i opasnih materija u zemljištu i metode njihovog ispitivanja u aprilu 2022. godine i obavilo javne konsulatacije sa zainteresovanim stranama u periodu od 31.03.2022. do 15.04.2022. godine. Nakon završenih javnih konsultacija utvrđeno je da je potrebno pristupiti donošenju novog propisa odnosno izraditi Nacrt Pravilnika o utvrđivanju dozvoljenih količina štetnih i opasnih materija u zemljištu metode njihovog ispitivanja u skladu sa odredbom iz člana 47. stav (3) Pravila i postupci za izradu zakona i drugih propisa Federacije Bosne i Hercegovine („Službne novine Federacije BIH“, broj 71/14) jer se izmjenilo više od 50% članova važećeg Pravilnika.

S tim u vezi, pozivamo sve zainteresovane strane da dostave svoje primjedbe, prijedloge i sugestije putem propisanog obrasca na Nacrt Pravilnika o utvrđivanju dozvoljenih količina štetnih i opasnih materija u zemljištu i metode njihovog ispitivanja do 03.06.2022. godine u pisanoj formi na adresu: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ul. Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo ili na e-mail:info [at] fmpvs.gov.ba.